Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 300 gram rundergehakt
- 500 ml. gezeefde tomaten
- 2 grote uien
- 1 ½ paprika
- 1 courgette
- 200 gram kastanjechampignons
- 1 bol mozzarella
- Beetje geraspte kaas
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- Peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Was de groente en snij (behalve de courgette) in kleine stukjes.
- Bak het gehakt rul en voeg de ui en knoflook toe.
- Voeg de overige groente toe bak het kort mee.
- Voeg de gezeefde tomaten toe en breng op smaak met de Provençaalse kruiden en peper.
- Snij de courgette met een kaasschaaf in de lengte in plakken en snij de mozzarella in plakken.
- Vet een ovenschaal in en begin met een laagje saus. Daarop komt een laag courgette, dan weer een laagje saus.
- Hierna kun je kiezen voor een laag courgette of je neemt een laag volkoren lasagnebladen als je toch iets meer “bite” wil. Weer een laag saus en vervolgens een laag met de schijfjes mozzarella, gevolgd door een laag courgette en daar bovenop nog een laag saus.
- Maak de lasagne af met een dun laagje geraspte kaas en bak de lasagne in 45 minuten af in de oven.
- Gebruik je alleen laagjes courgette en geen lasagnebladen kun je de baktijd verkorten tot een half uur.