Lekkere pompoensoep

Mmmmm...

Ingrediënten:

  • 1 pompoens
  • 1 uit
  • Kookroom light
  • Groentebouillon blokje
  • 250 gram aardappels
  • Peper
  • Olijfolie
  • Lente-uitjes

Bereidingswijze:

  • Om de pompoen makkelijk te kunnen snijden kun je hem eerst in grove stukken 30 min in de oven leggen (180°).
  • Schil de pompoen (even laten afkoelen want hij is erg warm als die uit de oven komt)
  • Uitje fruiten in een beetje olijfolie. Mocht je er aardappels in doen: schillen en ook mee fruiten met de uitjes. 1,5 liter water erbij. Daarna de pompoen en het groentebouillonblokje toevoegen.
  • Als de aardappel gaar is (deze zorgt voor meer binding)
  • Een scheutje slankroom light erbij en dan pureren met de staafmixer. Je kunt het daarna nog zeven dan wordt de soep iets gladder.

Eventuele variaties:

  • *beetje gember erbij,
  • *sinaasappel schaafsel
  • *meer groenten erbij bijvoorbeeld wortel of courgette.