Ingrediënten:
- 1 pompoens
- 1 uit
- Kookroom light
- Groentebouillon blokje
- 250 gram aardappels
- Peper
- Olijfolie
- Lente-uitjes
Bereidingswijze:
- Om de pompoen makkelijk te kunnen snijden kun je hem eerst in grove stukken 30 min in de oven leggen (180°).
- Schil de pompoen (even laten afkoelen want hij is erg warm als die uit de oven komt)
- Uitje fruiten in een beetje olijfolie. Mocht je er aardappels in doen: schillen en ook mee fruiten met de uitjes. 1,5 liter water erbij. Daarna de pompoen en het groentebouillonblokje toevoegen.
- Als de aardappel gaar is (deze zorgt voor meer binding)
- Een scheutje slankroom light erbij en dan pureren met de staafmixer. Je kunt het daarna nog zeven dan wordt de soep iets gladder.
Eventuele variaties:
- *beetje gember erbij,
- *sinaasappel schaafsel
- *meer groenten erbij bijvoorbeeld wortel of courgette.