Lente Peultjessalade (op de foto is dit voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 100 gram peultjes p.p.
- Halve rode/ gele paprika p.p.
- 2 middelgrote tomaatjes p.p.
- Halve rode uit p.p.
- 40 gram hüttenkäse p.p./ 40 gram feta light p.p.
- Basilicum
- Maximaal 2 eetlepels p.p. dressing van 1 deel olie en 2 delen balsamico azijn met gedroogde Italiaanse kruiden en eventueel een beetje Stevia
Bereidingswijze:
- Indien nodig de peultjes van het bovenste steeltje ontdoen
- Blancheer de peultjes 3 minuten
- Snij de tomaatjes en de paprika in stukjes
- Snij de rode ui in ringen of halve ringen
- Bereid de dressing en klop deze op met een garde
- Leg de groenten samen in een schaal en maak ze leuk op
- Doe de hüttenkäse of feta eroverheen en garneer af met een paar takjes basilicum
- Als laatste de dressing toevoegen en eventueel nog wat gedroogde kruiden over het geheel heen strooien.