Voor 2 personen
Ingrediënten:
- kleine prei
- bosje lente-uitjes
- kleine aardappel
- scheutje olijfolie
- kerriepoeder
- ½ groentebouillontablet
- 200 ml. water
- 50 ml. halfvolle melk
Bereidingswijze:
- Maak de prei en lente-uitjes schoon en snijd ze in ringen (bewaar wat ringetjes ui voor de garnering). Schil de aardappel en maak stukjes.
- Laat de prei en de uitjes zacht worden in de olijfolie en voeg een halve theelepel kerriepoeder toe. Voeg de aardappelblokjes, Houd een lepel ringetjes ui achter voor garnering.
- Laat de prei en de uitjes zacht worden in de olijfolie en voeg een halve theelepel kerriepoeder toe. Voeg de blokjes aardappel, het water en de halve bouillontablet toe. Breng alles aan de kook en laat het 10 minuten koken.
- Pureer vervolgens de soep met een staafmixer. Voeg dan de melk toe en laat de soep opnieuw koken tot de gewenste gaarheid van de groente.
- Schep de soep in kommen en garneer met de bewaarde ringetjes en een paar croutons.