Ingrediënten:
- 250 gram linzen (pot)
- 3 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 50 gram quinoa
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- 2 groentebouillonblokjes
- 1 tl chilipoeder
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Snij de ui en pers de knoflook. Snij de paprika en bleekselderij in blokjes. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg de paprika, bleekselderij en kruiden toe en bak 2 minuten mee.
- Los 2 bouillonblokjes op in 1 liter kokend water. Voeg de quinoa, de tomatenblokjes en groentebouillon aan de pan toe en breng aan de kook en laat 15 op laag vuur koken.
- Spoel de linzen af onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet. Voeg 5 minuten voordat de soep klaar is de linzen toe en roer goed door.