Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 zak gemengde sla (evt. met een beetje ijsbergsla) (400 gram)
- 1 blikje tonijn (in water)
- 1 rode paprika
- een stuk komkommer
- een halve rode ui
- 2 hardgekookte eieren
- 100 gram krieltjes
- yoghurt-bieslookdressing
Bereidingswijze:
- Kook de eieren in 10 minuten hard. Kook de krieltjes in ongeveer 8 a 10 minuten en laat ze afkoelen (Kook ze niet te gaar. De wat grotere aardappeltjes eventueel halveren). Laat het blikje tonijn uitlekken en maak grotere stukken wat fijner. Snipper de ui fijn, snij de paprika en de komkommer in stukjes. Snij de eieren in parten.
- Voeg alle ingrediënten samen, met de sla. Voeg wat dressing naar smaak toe.
- Tip: deze salade is ook lekker als lunchgerecht, de krieltjes kun je er eventueel uitlaten. Hou de dressing apart in een bakje als je de salade mee neemt.