Koude komkommersoep

Met rivierkreeftjes

Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 4 komkommers
  • 2 bakjes rivierkreeftjes (2 x 100 gram)
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • kwart groenten bouillonblokje

 

Kruiden:

  • Snufje gemalen witte peper
  • Dille
  • Provinciaalse kruiden
  • Oregano

 

Bereidingswijze:

  • Snijd de komkommer, ui en de knoflook in stukken en zet deze met het kwart bouillonblokje en wat water op het vuur.
  • Laat het geheel koken totdat alles zachtgekookt is. Desgewenst water aan toevoegen.
  • Als alles zacht is maak het dan tot een puree met de staafmixer.
  • Doe dan de kruiden er doorheen en de rivierkreeftjes en laat het geheel afkoelen totdat het koel genoeg is om in de koelkast te zetten.
  • Je kunt dit eventueel ook doen met bijv. rauwe ham.

 

Een heerlijke koude soep die laag in calorieën is voor op een warme, zomerse dag!

Tip: Maak lekker veel en eet het morgen weer of vries het in.