Voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 4 komkommers
- 2 bakjes rivierkreeftjes (2 x 100 gram)
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- kwart groenten bouillonblokje
Kruiden:
- Snufje gemalen witte peper
- Dille
- Provinciaalse kruiden
- Oregano
Bereidingswijze:
- Snijd de komkommer, ui en de knoflook in stukken en zet deze met het kwart bouillonblokje en wat water op het vuur.
- Laat het geheel koken totdat alles zachtgekookt is. Desgewenst water aan toevoegen.
- Als alles zacht is maak het dan tot een puree met de staafmixer.
- Doe dan de kruiden er doorheen en de rivierkreeftjes en laat het geheel afkoelen totdat het koel genoeg is om in de koelkast te zetten.
- Je kunt dit eventueel ook doen met bijv. rauwe ham.
Een heerlijke koude soep die laag in calorieën is voor op een warme, zomerse dag!
Tip: Maak lekker veel en eet het morgen weer of vries het in.