Mosselen met tomatensaus

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 kilo mosselen
  • 2 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 3 uien, in ringen
  • 1 prei, in kleine ringen
  • Blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 handje verse basilicum, fijngehakt
  • 1 handje verse oregano, fijngehakt
  • 3 tomaten, in blokjes gesneden
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Fruit de knoflook en de uien in de olijfolie.
  • Voeg de prei, tomatenblokjes (uit blik), peper, oregano en basilicum toe en verwarm het geheel.
  • Leg de mosselen bovenop de tomatensaus en sluit de (mossel)pan af.
  • Verwarm het geheel circa tien minuten en schud de pan regelmatig.
  • Voeg de verse tomaten toe en verwarm het geheel nog een aantal minuten.
  • Serveer de mosselen met stokbrood.