Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 450 gram doperwten
- grote witte ui
- 1/2 teentje(s) knoflook
- 750 ml kippenbouillon
- verse munt (garnering)
- 100 gram spekjes
Bereidingswijze:
- Snijd de ui in halve ringen en zet een grote pan op middelhoog vuur.
- Verwarm hierin een klein beetje olijfolie en fruit de uienringen.
- Hak de munt en de knoflook fijn.
- Voeg driekwart van de munt toe aan de uien, breng op smaak met peper..
- Voeg wanneer de uienringen glazig zijn ook de knoflook toe en bak nog even mee. Verwarm de bouillon.
- Voeg de doperwten toe aan het uienmengsel en bak een minuutje mee.
- Blus af met de bouillon en breng aan de kook.
- Laat de erwten ongeveer tien minuten koken totdat ze gaar zijn.
- Bak ondertussen in een droge pan de spekjes krokant en laat uitlekken op keukenpapier.
- Pureer met een staafmixer tot een soep en breng eventueel extra op smaak met peper en tot slot de munt.
- Garneer de soep met de gebakken spekjes.