Oosterse kip salade

Mmmm

Voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 400 gram kipfilet
  • 500 gram sperziebonen
  • een halve komkommer
  • 1 zakje gemengde sla (100 gram)
  • 100 gram kikkererwten
  • 125 gram snack tomaatjes
  • 1 zoete aardappel
  • kleine rode ui of lente ui

Marinade:

  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

  • Meng de ingrediënten voor de marinade in een schaal, schep daar 2 eetlepels uit en bewaar dit in een klein schaaltje.
  • Snijd de kipfilet in stukjes en laat deze in de marinade ongeveer 15 minuten marineren.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze gaar of beetgaar. 
  • Halveer de komkommer in de lengte en verwijder het zaad. Snijd de komkommer in plakjes ( maantjes).
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
  • Bak de aardappelblokjes gaar in de koekenpan. Bak ook de gemarineerde kipstukjes bruin en gaar.
  • Meng in een grote schaal de boontjes, sla, gebakken aardappelblokjes, komkommer, fijngesneden rode ui, gehalveerde tomaatjes, kikkererwten en de teruggehouden marinade.
  • Voeg als laatste de kipblokjes door de salade. Dit kan koud maar je kunt ook de bonen, aardappel en kip lauw warm erdoor doen.