Voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 400 gram kipfilet
- 500 gram sperziebonen
- een halve komkommer
- 1 zakje gemengde sla (100 gram)
- 100 gram kikkererwten
- 125 gram snack tomaatjes
- 1 zoete aardappel
- kleine rode ui of lente ui
Marinade:
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een schaal, schep daar 2 eetlepels uit en bewaar dit in een klein schaaltje.
- Snijd de kipfilet in stukjes en laat deze in de marinade ongeveer 15 minuten marineren.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze gaar of beetgaar.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder het zaad. Snijd de komkommer in plakjes ( maantjes).
- Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes.
- Bak de aardappelblokjes gaar in de koekenpan. Bak ook de gemarineerde kipstukjes bruin en gaar.
- Meng in een grote schaal de boontjes, sla, gebakken aardappelblokjes, komkommer, fijngesneden rode ui, gehalveerde tomaatjes, kikkererwten en de teruggehouden marinade.
- Voeg als laatste de kipblokjes door de salade. Dit kan koud maar je kunt ook de bonen, aardappel en kip lauw warm erdoor doen.