Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 grote broccoli (750 gram)
- 1 courgette
- 2 blikjes a 160 gram tonijn (op water)
- 400 ml gezeefde tomaten
- 1 tl oregano
- 75 gram geraspte 30+ kaas
- peper
- olijfolie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Kook de broccoliroosjes 4 minuten voor in wat water.
- Verwarm de gezeefde tomaten in een pannetje en breng op smaak met oregano en peper. Giet de blikjes tonijn af, houd ¼ blikje apart en roer de rest van de tonijn door de tomatensaus.
- Snijd de courgette in plakjes en halveer deze. Bak de plakjes courgette in een koekenpan met olijfolie aan.
- Doe de aardappelschijfjes en afgegoten broccoliroosjes bij de courgette bij en roer dit even door.
- Doe het aardappel/groentemengsel in de ovenschaal en verdeel de tonijnsaus hierover. Bestrooi het met de achtergehouden tonijn en de geraspte kaas.
- Zet de tonijnschotel 25 minuten in de oven en serveer hierna direct.