Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- handje verse peterselie
- 250 gr kastanje champignons
- 250 gr paddenstoelen melange
- olijfolie (om in te bakken)
- vers gemalen peper
- ½ groente bouillon tablet
- 1 dl droge witte wijn
- klein bekertje kookroom (light)
Bereidingswijze:
- Ui pellen en heel fijn snipperen, knoflook pellen en persen.
- Peterselie fijn knippen.
- Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in stukjes snijden.
- In wok olie verhitten, paddestoelen ca. 2 minuten op hoog vuur roerbakken, ui en knoflook ca. 1 minuut meebakken.
- Op laag vuur peterselie kort meebakken. Peper erboven malen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Wijn toevoegen en aan de kook brengen.
- Kookroom erdoor roeren. Ragout ca. 1 minuut zachtjes laten sudderen en bouillontablet laten oplossen.
- Serveren met bloemkoolrijst en een salade of broccoli.