Ingrediënten:
- 4 paprika's
- 8 eieren
- 150 gr seranoham
- 2 tomaten
- Snuf peper
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
- Leg ze op de bakplaat.
- Bak de spekreepjes een paar minuten in een droge koekenpan.
- Snijd de tomaten blokjes.
- Doe ongeveer de helft van de serano reepjes en tomaat in de paprika helften.
- Voeg een ei toe en verdeel de rest van het tomaat en de serano reepjes er over.
- Voeg nog een snufje peper en wat peterselie toe en zet de gevulde paprika’s ongeveer 20 min in de oven.
Spinazie salade met mango en serranoham
Ingrediënten:
- 100 gr baby bladspinazie
- 4 plakken serranoham klein gesneden
- een mango in blokjes snijden
- 1/2 komkommer in blokjes snijden
- 100 gr feta in blokjes
- een klein handje fijn gestampte pistachenootjes
Maak de salade en doe er een beetje balsamico azijn overheen. Daarna de feta en de nootjes.