Voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Ingrediënten:
- 1 (fles)pompoen
- 2 eetlepels olijfolie
- verse Italiaanse kruiden
- 275 gram (volkoren)pasta
- 250 gram ricotta
- verse fijngehakte oregano
Bereidingswijze:
- Was de pompoen en snijd in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd met een scherp mes de ongeschilde parten in dunne plakken van 1 cm breed.
- Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met 2 el olie. Bestrooi met 1 eetlepel Italiaanse kruiden en peper.
- Bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 20 min gaar.
- Kook ondertussen de pasta beetgaar.
- Schep de pasta op de borden, leg daarop een aantal stukken pompoen. Vervolgens schep je de ricotta op de pompoen.
- Strooi vervolgens wat fijngehakte oregano over de borden.