Pastinaak stamppot

Dagje vega

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 12 kruimige aardappels
  • 800 gram pastinaak
  • scheutje olijfolie
  • 2 fijn gesneden sjalotjes
  • 400 gram gemengde paddenstoelen
  • tijm
  • peper
  • scheutje halfvolle melk

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappels en kook ze in water in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Schil pastinaak en snij in schijfjes van ongeveer 1 cm. Voeg deze de laatste 10 minuten bij de aardappels.
  • Snij of scheur de paddenstoelen.
  • Verhit in een pan de olijfolie, fruit de sjalotjes en voeg de paddenstoelen en de tijm toe. Bak de paddenstoelen mooi op kleur. Breng verder op smaak met de peper
  • Giet de aardappelen met pastinaak af. Stamp er puree van en voeg een scheutje warme melk toe voor een smeuïge puree.
  • Serveer de stamppot met de gebakken paddenstoelen

TIP: kies je toch voor iets van vlees bij dit gerecht, voeg dan nog 100-150 gram gebakken bacon toe aan het paddenstoelenmengsel.