Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 12 kruimige aardappels
- 800 gram pastinaak
- scheutje olijfolie
- 2 fijn gesneden sjalotjes
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- tijm
- peper
- scheutje halfvolle melk
Bereidingswijze:
- Schil de aardappels en kook ze in water in ongeveer 20 minuten gaar.
- Schil pastinaak en snij in schijfjes van ongeveer 1 cm. Voeg deze de laatste 10 minuten bij de aardappels.
- Snij of scheur de paddenstoelen.
- Verhit in een pan de olijfolie, fruit de sjalotjes en voeg de paddenstoelen en de tijm toe. Bak de paddenstoelen mooi op kleur. Breng verder op smaak met de peper
- Giet de aardappelen met pastinaak af. Stamp er puree van en voeg een scheutje warme melk toe voor een smeuïge puree.
- Serveer de stamppot met de gebakken paddenstoelen
TIP: kies je toch voor iets van vlees bij dit gerecht, voeg dan nog 100-150 gram gebakken bacon toe aan het paddenstoelenmengsel.