Pittige paprika soep

Minder pepertjes is dus minder pittig.

Voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 3 rode paprika’s (of zoete puntpaprika’s, vind ik nog smakelijker)
  • olijfolie (kan al met heel weinig)
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 2 rode pepertjes, zonder zaadjes, kleingesneden (heel fijn)
  • 500 gram ontvelde tomaten, kleingesneden
  • 0,5 ltr. Groentebouillon (bijv. van een blokje tuinkruidenbouillon)
  • versgemalen peper

Bereidingswijze:

  • In het recept staat dat je de paprika’s moet ontvellen, maar dit is niet perse nodig.
  • Paprika’s klein snijden en even koken, totdat ze een beetje zacht zijn. (of blancheren).
  • In een beetje olijfolie de knoflook, de rode peper en gekookte paprikastukjes fruiten. Daarna de tomaten erbij, ca. 10 min. zachtjes laten pruttelen.
  • Pureer de soep, breng op smaak met peper en breng op de door jouw gewenste dikte middels de bouillon