Voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 3 rode paprika’s (of zoete puntpaprika’s, vind ik nog smakelijker)
- olijfolie (kan al met heel weinig)
- 1 teen knoflook uit de pers
- 2 rode pepertjes, zonder zaadjes, kleingesneden (heel fijn)
- 500 gram ontvelde tomaten, kleingesneden
- 0,5 ltr. Groentebouillon (bijv. van een blokje tuinkruidenbouillon)
- versgemalen peper
Bereidingswijze:
- In het recept staat dat je de paprika’s moet ontvellen, maar dit is niet perse nodig.
- Paprika’s klein snijden en even koken, totdat ze een beetje zacht zijn. (of blancheren).
- In een beetje olijfolie de knoflook, de rode peper en gekookte paprikastukjes fruiten. Daarna de tomaten erbij, ca. 10 min. zachtjes laten pruttelen.
- Pureer de soep, breng op smaak met peper en breng op de door jouw gewenste dikte middels de bouillon