Ingrediënten:
- 1 spitskool
- 800 gram kruimige aardappelen
- 250 gram geraspte 30+ kaas
- 400 gram runder tartaar
- Twee uien
- Twee tenen knoflook
- Scheutje halfvolle melk
- Kerrie
- Peper
- (olijf)olie
Bereidingswijze:
- Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar met een halve eetlepel zout
- Doe een eetlepel olijfolie in de hapjespan en bak de runder-tartaar rul
- Verwarm de over voor op 200 graden
- Snij de ui en maak de knoflook schoon en voeg toe aan de tartaar.
- Snij de spitskool in reepjes en was hem schoon.
- Voeg de spitskool toe aan de tartaar en laat een mee bakken tot het geslonken is.
- Voeg aan het tartaar-kool mengsel twee eetlepels kerriepoeder, een theelepel peper en roer het goed door.
- Pak een ovenschaal en doe daar het mengsel van tartaar en kool in
- Maak van de aardappelen puree door er een scheutje halfvolle melk toe te voegen en pureer dit met de mixer.
- Doe de puree over het tartaar-koolmengsel en zorg dat alles bedekt is.
- Strooi als laatste de geraspte kaas over de puree en zet de schotel 20 minuten in de over