Pompoensoep

Pompoensoep voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 fles pompoen
  • 2 uien (fijn gesneden)
  • 2 tenen knoflook (uitpersen)
  • rode peper (fijn gesneden zonder zaadjes)
  • gember (duimpje)
  • 1 liter bouillon
  • komijnpoeder (1 theelepel)
  • halfvolle melk (100 ml)
  • koriander verse (naar smaak)

Bereidingswijze:

  • Pompoen door midden snijden en de pitten eruithalen met een lepel.
  • Snij de pompoen met schil in kleine blokjes.
  • Olijfolie in de pan ui, knof, rode peper en gember toevoegen en even laten bakken.
  • Dan de pompoen toevoegen en de komijn poeder, voeg vervolgens een liter water en 2 bouillonblokjes toe.
  • Laat met deksel op de pan half uurtje staan totdat de pompoen zacht is.
  • Vervolgens in keukenmachine of met de staafmixer pureren. Maak op smaak met peper en zout en voeg de melk toe.
  • Garneer met verse koriander