Ingrediënten:
- 1 fles pompoen
- 2 uien (fijn gesneden)
- 2 tenen knoflook (uitpersen)
- rode peper (fijn gesneden zonder zaadjes)
- gember (duimpje)
- 1 liter bouillon
- komijnpoeder (1 theelepel)
- halfvolle melk (100 ml)
- koriander verse (naar smaak)
Bereidingswijze:
- Pompoen door midden snijden en de pitten eruithalen met een lepel.
- Snij de pompoen met schil in kleine blokjes.
- Olijfolie in de pan ui, knof, rode peper en gember toevoegen en even laten bakken.
- Dan de pompoen toevoegen en de komijn poeder, voeg vervolgens een liter water en 2 bouillonblokjes toe.
- Laat met deksel op de pan half uurtje staan totdat de pompoen zacht is.
- Vervolgens in keukenmachine of met de staafmixer pureren. Maak op smaak met peper en zout en voeg de melk toe.
- Garneer met verse koriander