Ingrediënten:
- 1 grote pompoen
- 850 gram aardappelen
- 1 ui
- 3 knoflookteentjes
- 1 eetlepel Ras el Hanout kruiden (Marokkaans kruidenmengsel)
- 1 theelepel cayennepeper
- naar smaak peper
Bereidingswijze:
- Snij de geschilde aardappelen en kook die bijna gaar.
- Schil ondertussen de pompoen en snij ook die in kleine stukjes, en voeg dat dan bij de aardappelen.
- Doe de vloeibare boter of olie in de pan en fruit daarin de gesnipperde ui en knoflook.
- Voeg Ras el Hanout, peper en cayennepeper toe en laat dit even smoren.
- Als de aardappelen en de pompoen gaar zijn giet je het af en stamp het geheel tot een stamppot.
- Doe dan het uienmengsel erbij, zonder het vet uiteraard en lepel dat door de stamppot heen.
- Dien het mooi op :)
- Tip: meng bijvoorbeeld kipgehakt bij het ui/knoflook mengsel en rul dit mee. Je kunt dit gerecht ook van tevoren maken en het ’s avonds in een schaal in de oven opwarmen.