Pompoenstamppot

Ingrediënten:

  • 1 grote pompoen
  • 850 gram aardappelen
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes
  • 1 eetlepel Ras el Hanout kruiden (Marokkaans kruidenmengsel)
  • 1 theelepel cayennepeper
  • naar smaak peper 

Bereidingswijze:   

 

  • Snij de geschilde aardappelen en kook die bijna gaar.
  • Schil ondertussen de pompoen en snij ook die in kleine stukjes, en voeg dat dan bij de aardappelen.
  • Doe de vloeibare boter of olie in de pan en fruit daarin de gesnipperde ui en knoflook.
  • Voeg Ras el Hanout, peper en cayennepeper toe en laat dit even smoren.
  • Als de aardappelen en de pompoen gaar zijn giet je het af en stamp het geheel tot een stamppot.
  • Doe dan het uienmengsel erbij, zonder het vet uiteraard en lepel dat door de stamppot heen.
  • Dien het mooi op :)
  • Tip: meng bijvoorbeeld kipgehakt bij het ui/knoflook mengsel en rul dit mee. Je kunt dit gerecht ook van tevoren maken en het ’s avonds in een schaal in de oven opwarmen.