Provençaalse ovenschotel

Aardappel, spruitjes en broccoli

Ingrediënten:

  • 400 g kipfilet
  • 450 g spruitjes
  • 1 stronk broccoli
  • 600 g gekruide minikrieltjes of aardappelpartjes (uit de koeling)
  • 4 tenen knoflook
  • 30 g ongebrande walnoten grof gehakt
  • 1 tl gedroogde tijm
  • olijfolie spray
  • peper
     

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in. Breng de kipfilets op smaak met peper en leg ze in het midden van de schaal.
  • Kook de spruitjes en broccoliroosjes een paar minuutjes voor.
  • Schep in een grote kom de spruitjes, krieltjes/aardappelpartjes, ongeschilde knoflook en de walnoten om met de gedroogde tijm en spuit een aantal keren met de olijfoliespray. Breng op smaak met peper.
  • Schep de groenten om de kipfilets heen in de ovenschaal. Laat de kipfilets met de groenten in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar worden.