Voor 4 personen
Ingrdienten:
- 2 zoete puntpaprika's
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 tomaten
- 2 tl gedroogde tijm
- 370 g tonijnmoot in water (blikje à 185g)
- 15 g verse peterselie (zakje à 30 g)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de helft van de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht.
- Snijd de tomaat fijn en voeg toe met de tijm. Breng pittig op smaak met peper en zout.
- Laat de tonijn uitlekken, roer los met een vork en voeg toe.
- Vul de paprika's met het tonijnmengsel en besprenkel met de rest olijfolie.
- Zet de paprika's in een ovenschaal en bak ca. 15 min.
- Snijd de peterselie fijn en bestrooi de paprika's met de peterselie.