Ingrediënten:
- 2 zoete aardappels, geschild en in dunne plakjes geschaafd
- 3 eetlepels olijfolie
- 5 losgeklopte eieren
- 1 eetl. gedroogde rozemarijn
- 1 teentje knoflook geperst
- 125 ml slanke kookroom (7% vet)
- 100 g zachte geitenkaas
- 1 rode ui, gesnipperd
- 600 g verse spinazie
Bereidingswijze:
- Quichevorm, bekleed met bakpapier
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Hussel de pakjes zoete aardappel om met 2 eetlepels olijfolie.
- Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs over elkaar in de quichevorm.
- Bak de aardappelbodem ca 15 minuten in de oven.
- Meng ondertussen de eieren met de rozemarijn, knoflook, room en geitenkaas.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig.
- Voeg vervolgens de spinazie toe en laat deze slinken.
- Schep de spinazie door het eiermengsel en breng op smaak met peper. Giet het mengsel op de aardappelbodem en bak in de oven ca. 45 min gaar en goudbruin.