Ratatouille met ei

Uit de oven

Voor 3 - 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 aubergine 
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 3 flinke trostomaten
  • 3 sjalotjes
  • 2-3 flinke tenen knoflook
  • 1,5 eetlepel tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden (gedroogd uit een potje)
  • Peper
  • Wokolie en/of vloeibare margarine
  • Ei (eren), afhankelijk van het aantal porties

Bereidingswijze:

  • Snipper de sjalotjes en de knoflook. Snij paprika’s, courgette en aubergine in stukken (niet te fijn, het mag wat grover blijven). Haal de zaadjes uit de tomaten en snij ook deze in stukken.
  • Bak de paprika’s samen met sjalotten en knoflook een paar minuutjes aan (ik heb een mengsel gebruikt van wokolie en bak-en braad vloeibaar).
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat deze even meebakken om te ontzuren.
  • Voeg de rest van de groenten toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper uit de molen.
  • Voeg wat water toe en laat alles een kwartiertje tot een half uurtje zachtjes gaar stoven zodat alle smaken lekker in elkaar kunnen trekken en alles lekker zacht is.
  • Schep wat ratatouille in een 1-persoons ovenschaaltje en tik er een eitje in.
  • Zet in de oven op 200 graden tot het eiwit gestold is en de dooier nog lekker zacht. (Tijd verschilt per oven, dus even goed in de gaten houden.)
  • Heb je geen oven of ovenschaal: het smaakt ook prima met een gebakken spiegelei. 
  • Lekker als lunchgerecht met een snee volkorenbrood! Maar combineer het met aardappeltjes en je hebt ook een prima avondmaaltijd voor een dagje zonder vlees. 
  • Waarschijnlijk gaat alles vlot op (de volgende dag is het nog lekkerder...), maar heb je over kun je de ratatouille ook prima invriezen. Zo heb je altijd snel een gezonde maaltijd klaar.