Ingrediënten:
- groene courgette, gele courgette, aubergine, ui, tomaat en venkel
- Olijfolie, 2 teentjes knoflook, peper
- Extra nodig: ovenschaal
Bereidingswijze:
- De groenten in dunne plakjes snijden en om en om in ovenschaal rechtop zetten tot schaal vol is.
- Meng drie eetlepels olijfolie met de uitgeperste knoflook en peper door elkaar en lepel dat over de groenten.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en prik hier enkele gaatjes in.
- Zet de groenten in de oven op 180 graden en bak dit tot het gaar is.
- Ongeveer 60 tot 90 minuten afhankelijk van hoe dun de groenten gesneden zijn.
- Variatie 1. Stapel tussen de groenten plakjes chorizo (hier wordt het uiteraard minder slank van)
- Variatie 2. Bedek de bodem van de oven schaal met risotto voor dat de groenten er in gaan.
- Variatie 3. Stapel tussen de groentes schijfjes aardappel
- Variatie 4. Kruimel geitenkaas of mozzarella met basilicum over de groenten en laat nog een paar minuutjes mee bakken.