Voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 250 g gedroogde rode linzen
- 1,5 l groentebouillon
- 1 grote ui
- Stukje gemberwortel
- 2 tenen knoflook
- 2 th paprikapoeder
- 2 th korianderpoeder
- Olijfolie
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 th komijn
- Scheutje yoghurt
Bereidingswijze:
- De rode linzen wassen met water en in het vergiet laten staan.
- Snij de ui fijn. Schil het stukje gemberwortel en de knoflook en hak deze fijn. Verhit de olie en fruit de ui en gember. Voeg de knoflook toe en roerbak dit 1 minuut.
- Voeg daarbij 1,5 liter kokend water en roer dit door elkaar.
- Voeg de gewassen linzen, bouillonblokje, korianderzaad en paprikapoeder toe.
- Laat dit geheel onder af en toe roeren 45 minuten zachtjes doorkoken.
- Verwarm het komijnzaadpoeder in een ander pannetje tot je de komijn begint te ruiken voeg een scheutje olie toe en de tomatenpuree.
- Laat dit geheel een paar minuten zachtjes doorkoken totdat het een egaal mengsel is.
- Voeg het tomatenpuree mengsel toe aan de soeppan en mix het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
- Serveer de soep met eventueel verse koriander en maak het geheel af met een klein scheutje yoghurt.