Romige tomatensoep met pesto

Mmmmmmm

Ingrediënten:

  • ongeveer 3 uien,
  • 3 teentjes knoflook,
  • 3 eetlepels olie (zonnebloem, olijf- of rijstolie)
  • 1 kilo tomaten
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 400 gram ricotta
  • 2 x klein blikje tomatenpuree
  • Rode pesto (90 gram)
  • Staafmixer

Bereidingswijze:

  • Uien snipperen en fruiten met 3 teentjes knoflook in de olie
  • Tomaten in 4 stukken snijden en bij de uien en knoflook toevoegen in de pan
  • Voeg 1 liter water met de bouillon toe en breng het aan de kook, vervolgens 10 minuten op laag vuur laten pruttelen
  • Mix het vervolgens met de staafmixer glad
  • Voeg de ricotta, rode pesto en tomatenpuree toe
  • Nogmaal mixen en klaar!
  • Evt voor de smaak peper  toevoegen.