Shoarmabroodjes met paddenstoelen en…voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 shoarmabroodjes (pitabroodjes)
- 250 gram paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, shii-takes, cantharellen)
- 1 prei
- 1 tomaat in parten
- 1 scheutje vloeibare boter
- half bosje selderij
- theelepel shoarmakruiden (of gyroskruiden)
Bereidingswijze:
- Maak de prei schoon en snijd in grove stukken van ongeveer 2-3 cm en daarna de stukken over de lengte in repen snijden.
- De prei in de boter bruin bakken.
- De paddenstoelen schoonmaken en in plakjes/stukjes snijden (niet te klein).
- Bak de paddenstoelen 10 minuten mee.
- Voeg de gesneden selderij en shoarmakruiden toe.
- Bak ondertussen de shoarmabroodjes in de oven/broodrooster volgens de verpakking.
- Snijd de broodjes open en vul met het paddenstoelenmengsel, de tomatenparten.
- Knoflooksaus: meng 1 deel Friteslijn met 1 deel magere kwark. Voeg 4 uitgeperste tenen knoflook toe, wat peper en vers gesneden bieslook.
Ingrediënten: courgette met ei
- 1 courgette
- 2 eieren
- 1 scheutje vloeibare boter
- 1 eetlepel pesto (groen)
- peper
- nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Schil de courgette (met een dunschiller) en snijd deze in kleine stukjes.
- Doe de boter in de pan totdat deze goed warm is en voeg dan de courgette toe.
- Laat dit gaar smoren in 20 minuten met het deksel op de pan. (Roer af en toe door.)
- Voeg peper, nootmuskaat en pesto toe.
- Nog een paar minuten doorwarmen.
- Kook de eieren en serveer deze in parten bij de courgette.