Shoarmabroodjes

Mmmmm...

Shoarmabroodjes met paddenstoelen en…voor 2 personen

Ingrediënten: 

  • 2 shoarmabroodjes (pitabroodjes)
  • 250 gram paddenstoelen (champignons, oesterzwammen, shii-takes, cantharellen)
  • 1 prei
  • 1 tomaat in parten
  • 1 scheutje vloeibare boter
  • half bosje selderij
  • theelepel shoarmakruiden (of gyroskruiden)

Bereidingswijze: 

  • Maak de prei schoon en snijd in grove stukken van ongeveer 2-3 cm en daarna de stukken over de lengte in repen snijden.
  • De prei in de boter bruin bakken.
  • De paddenstoelen schoonmaken en in plakjes/stukjes snijden (niet te klein).
  • Bak de paddenstoelen 10 minuten mee.
  • Voeg de gesneden selderij en shoarmakruiden toe.
  • Bak ondertussen de shoarmabroodjes in de oven/broodrooster volgens de verpakking.
  • Snijd de broodjes open en vul met het paddenstoelenmengsel, de tomatenparten.
  • Knoflooksaus: meng 1 deel Friteslijn met 1 deel magere kwark. Voeg 4 uitgeperste tenen knoflook toe, wat peper en vers gesneden bieslook.

Ingrediënten: courgette met ei

  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 1 scheutje vloeibare boter
  • 1 eetlepel pesto (groen)
  • peper
  • nootmuskaat

Bereidingswijze: 

  • Schil de courgette (met een dunschiller) en snijd deze in kleine stukjes.
  • Doe de boter in de pan totdat deze goed warm is en voeg dan de courgette toe.
  • Laat dit gaar smoren in 20 minuten met het deksel op de pan. (Roer af en toe door.)
  • Voeg peper, nootmuskaat en pesto toe.
  • Nog een paar minuten doorwarmen.
  • Kook de eieren en serveer deze in parten bij de courgette.