Voor 4 personen
Ingrediënten:
- olijfolie, 1 eetlepel
- 400 gr magere runderlappen in blokjes gesneden
- peper
- 5 grote uien gesnipperd
- 5 laurierblaadjes
- 5 kruidnagels
- 1 doosje champignons (400 gr) in plakjes gesneden
- 1 rode en groene paprika in stukjes gesneden
- 1 pot Kesbeke augurken, in plakjes gesneden
- 1 eetl azijn
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 blik tomatenpuree (140 gr)
- 400 gr gekookte zilvervliesrijst of bloemkoolrijst
Bereidingswijze:
- Kruid het vlees met wat peper.
- Verhit vervolgens wat olijfolie in een braadpan. Bak hierin het vlees goudbruin.
- Voeg de uien toe.
- Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes zodat ze later gemakkelijk terug te vinden zijn.
- Voeg dan de kruiden toe aan het vlees.
- Roer het geheel goed door en laat op een laag vuur doorbakken tot de uien glazig zijn.
- Voeg de fijngesneden champignons, paprika's en augurkjes en vervolgens ook de azijn, sambal oelek en tomatenpuree toe.
- Zet het vuur laag, en laat het geheel ongeveer 3 uur stoven. Roer het geheel regelmatig even om.
- Bereid wanneer de hachee bijna klaar is, de zilvervliesrijst of bloemkoolrijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Serveer de hachee samen met de rijst.