Slanke huzarensalade

Ingrediënten:

  • 3 eieren 
  • 300 g vastkokende aardappelen of 1 kleine bloemkool (ca. 500 g)
  • 150 g wortelen
  • 100 g tuinerwtjes (diepvries)
  • 200 g achterham
  • 4 zoetzure augurken
  • 2 appels granny smith)
  • 2 el Remia friteslijn
  • 4 el yoghurt
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • Druppel vloeibare zoetstof

 

Bereidingswijze;

  • Kook de eieren enlaat ze schrikken in koud water en pel ze. \
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van en kook deze in 5-10  min. Giet ze af en laat uitwasemen Heb je voor bloemkool gekozen, dan snijd je er roosjes van en kookt deze kort, waarna je ze klein hakt en laat afkoelen. 
  • Snijd de wortelen in blokjes van 1 cm en kook deze in onegveer 5 min, voeg op de helft de tuinerwten toe. Giet af en laat afkoelen.
  • Snijd de eieren, augurk, de appels, de worteken en de ham in blokjes. Meng alles door elkaar. 
  • Meng de Friteslijn met de yoghurt, de witte wijnazijn en de mosterd en maak hier een saus van en schep dit door de salade.
  • Laat de huzarensalade ten minste 60 minuten afgedekt in de koelkast staan voordat je deze gebruikt.