Ingrediënten:
- 3 eieren
- 300 g vastkokende aardappelen of 1 kleine bloemkool (ca. 500 g)
- 150 g wortelen
- 100 g tuinerwtjes (diepvries)
- 200 g achterham
- 4 zoetzure augurken
- 2 appels granny smith)
- 2 el Remia friteslijn
- 4 el yoghurt
- 1 el Franse mosterd
- 1 el wittewijnazijn
- Druppel vloeibare zoetstof
Bereidingswijze;
- Kook de eieren enlaat ze schrikken in koud water en pel ze. \
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van en kook deze in 5-10 min. Giet ze af en laat uitwasemen Heb je voor bloemkool gekozen, dan snijd je er roosjes van en kookt deze kort, waarna je ze klein hakt en laat afkoelen.
- Snijd de wortelen in blokjes van 1 cm en kook deze in onegveer 5 min, voeg op de helft de tuinerwten toe. Giet af en laat afkoelen.
- Snijd de eieren, augurk, de appels, de worteken en de ham in blokjes. Meng alles door elkaar.
- Meng de Friteslijn met de yoghurt, de witte wijnazijn en de mosterd en maak hier een saus van en schep dit door de salade.
- Laat de huzarensalade ten minste 60 minuten afgedekt in de koelkast staan voordat je deze gebruikt.