Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 700 gram sperziebonen
- 1 grote ui
- 1 gele paprika
- 500 gram tomaat ( grote of kleine)
- Olijfolie
- 1 teen knoflook (optioneel)
- Peper
- Eetlepel Italiaanse kruiden ( oregano, basilicum, tijm)
Bereidingswijze:
- Was de sperziebonen, verwijder eventueel de rang en snijd de puntjes eraf. Snijd de bonen een keer door.
- Snipper de ui en de knoflook fijn. Snijd de paprika en de tomaten in blokjes. .
- Als de bonen bijna gaar zijn, verhit je de koekenpan met een klein beetje olijfolie en fruit je de gesnipperde ui en knoflook. Daarna bak je de paprika en de tomatenstukjes mee.
- Breng het op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
- Als de bonen gaar zijn, giet het kookvocht af en meng het gebakken tomaat mengsel door de bonen.
- Lekker met een rundertartaartje en aardappelblokjes uit de airfryer