Voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 600 gr. aardappelschijfjes
- 800 gram sperziebonen
- 400 gram kip- of rundergehakt
- 1 ui, gesneden
- 1 blikje tomatenpuree 70 gr.
- ½ zakje geraspte 30+ kaas
- Scheutje bakboter
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 gr.
- Kook de sperziebonen in 10 min. beetgaar
- Bak de aardappeltjes kort met een scheutje bakboter
- Bak ondertussen het gehakt bruin en voeg de gesneden ui toe. Als dit bruin is, voeg dan het blikje tomatenpuree aan het gehakt/ui mengsel toe.
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met gehaktmengsel, daar bovenop de gekookte sperzieboontjes, daarna de lichtgebakken aardappelschijfjes en bestrooi dit met de geraspte kaas.
- Plaats het geheel ongeveer 20 min. in de voorverwarmde oven.