Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 tenen knoflook
- Extra vergine olijfolie
- 1 el wittewijnazijn
- cayennepeper
- 2 kipfilets van elk 120 gram
- 2 dikke sneden volkorenbrood
- 8 verse laurierblaadjes
- 2 (bloed)sinaasappels
- 100 gram jonge spinazie
- 1 citroen
- 1el balsamicoazijn
- 20 gram feta
Bereidingswijze
- Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en stamp ze fijn in een vijzel.
- Pel en pers de tenen knoflook en vermeng ze met 1 eetlepel olie, de azijn en een snuf cayennepeper door de rozemarijn.
- Snijd de kipfilet en het brood in blokjes van 2 cm, en hussel ze in een kom met de marinade goed door elkaar.
- Rijg de blokjes kip en brood om en om op vier korte houten spiesjes en doe hier en daar een blaadje laurier tussen.
- Zet de koekenpan op matig/hoog vuur en bak de spiesjes 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar en goudbruin zijn.
- Snijd intussen kapjes van de boven en onderkant van de (bloed)sinaasappels, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes.
- Maak de spinazie aan met een kneepje citroensap en een scheutje olie, maak de borden op met de plakjes sinaasappel en de spinazie, en sprenkel er de balsamico over.
- Leg er de spiesjes op, kruimel de feta over en serveer er partjes citroen bij.