Spiesjes van kip

Knoflookbrood sinaasappel, spinazie & Feta

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 tenen knoflook
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • cayennepeper
  • 2 kipfilets van elk 120 gram
  • 2 dikke sneden volkorenbrood
  • 8 verse laurierblaadjes
  • 2 (bloed)sinaasappels
  • 100 gram jonge spinazie
  • 1 citroen
  • 1el balsamicoazijn
  • 20 gram feta

Bereidingswijze

  • Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en stamp ze fijn in een vijzel.
  • Pel en pers de tenen knoflook en vermeng ze met 1 eetlepel olie, de azijn en een snuf cayennepeper door de rozemarijn.
  • Snijd de kipfilet en het brood in blokjes van 2 cm, en hussel ze in een kom met de marinade goed door elkaar.
  • Rijg de blokjes kip en brood om en om op vier korte houten spiesjes en doe hier en daar een blaadje laurier tussen.
  • Zet de koekenpan op matig/hoog vuur en bak de spiesjes 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar en goudbruin zijn.
  • Snijd intussen kapjes van de boven en onderkant van de (bloed)sinaasappels, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in plakjes.
  • Maak de spinazie aan met een kneepje citroensap en een scheutje olie, maak de borden op met de plakjes sinaasappel en de spinazie, en sprenkel er de balsamico over.
  • Leg er de spiesjes op, kruimel de feta over en serveer er partjes citroen bij.