Voor 4 personen:
Ingrediënten:
- 500 gr. aardappels
- 800 gram spitskool
- 400 gram kipshoarma
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 tl. paprikapoeder
- Olijfolie
- Scheutje melk
- Snufje nootmuskaat
- 2 x eigeel van het ei
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 gr.
- Kook de aardappels in 20 min. gaar en maak hiervan aardappelpuree door er een scheutje melk en een snufje nootmuskaat aan toe te voegen. Roer door dit geheel snel de 2 delen eigeel (dit zorgt voor een lekker bruin laagje in de oven)
- Roerbak ondertussen de spitskool met de paprikapoeder kort en laat een paar minuutjes garen met de deksel op de pan. Zorg er wel voor dat de spitskool z’n ‘bite’ blijft behouden!
- Bak in een andere pan met een beetje olijfolie de ui, de paprika en het teentje knoflook en voeg daarna de kipshoarma toe om kort mee te bakken.
- Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met het kipshoarma mengsel, daar bovenop de spitskool en als laatste het aardappelpuree mengsel (maak eventueel een leuk raster met een vork voor een leuk effect).
- Plaats het geheel ongeveer 30 min. in de voorverwarmde oven.