Ingrediënten:
- 300 gram kipfilet of kipdijfilet
- 1 bak champignons
- 300 gram spruiten
- 2x (Zoete) aardappel
- Remia friteslijn
- Peper
Bereidingswijze:
- Snij de (zoete) aardappel in kleine schijfjes en besprenkel ze met olie en bak ze voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, halverwege omdraaien.
- Snij de kipfilet/kipdijfilet in stukjes en bak deze in een pan met vloeibare bak en braadboter tot dat ze gaar zijn. Maak de spruiten schoon en snij het kopje er vanaf.
- Kook de spruiten in een pan met water voor ca 10 minuten (afhankelijk van hoe hard/zacht je ze het lekkerst vindt).
- Snij de champignons in stukjes en bak deze in de pan met de kipfilet/kipdijfilet.
- Zodra de spruiten klaar zijn, giet je ze af en bak je ze nog even samen mee met de kip en champignons.
- Maak het af met versgemalen peper en verdeel over vier borden samen met de schijfjes (zoete) aardappel) en per bord en klein lepeltje Remia Friteslijn.