Spruitjes en champignons

Met seizoensgroenten

Ingrediënten:

  • 300 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 1 bak champignons
  • 300 gram spruiten
  • 2x (Zoete) aardappel
  • Remia friteslijn
  • Peper

Bereidingswijze:

  • Snij de (zoete) aardappel in kleine schijfjes en besprenkel ze met olie en bak ze voor 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, halverwege omdraaien.
  • Snij de kipfilet/kipdijfilet in stukjes en bak deze in een pan met vloeibare bak en braadboter tot dat ze gaar zijn. Maak de spruiten schoon en snij het kopje er vanaf. 
  • Kook de spruiten in een pan met water voor ca 10 minuten (afhankelijk van hoe hard/zacht je ze het lekkerst vindt).
  • Snij de champignons in stukjes en bak deze in de pan met de kipfilet/kipdijfilet.
  • Zodra de spruiten klaar zijn, giet je ze af en bak je ze nog even samen mee met de kip en champignons.
  • Maak het af met versgemalen peper en verdeel over vier borden samen met de schijfjes (zoete) aardappel) en per bord en klein lepeltje Remia Friteslijn.