Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 gram gemengde paddenstoelen
- 4 tartaartjes
- Versgemalen peper
- 6 El bak en braadolie
- 4 plakjes mozzarella, uitgelekt
- 2 Tl Provençaalse kruiden
- 2 sjalotjes, in ringen
- 1 teen knoflook, fijngehakt.
Bereidingswijze:
- Veeg de paddenstoelen schoon en snij ze in plakjes of repen.
- Wrijf de tartaatjes in met peper.
- Verwarm de bak en braadolie in een koekenpan en leg de tartaartjes erin.
- Bak de onderkant op matig hoog vuur in ca. 3 minuten bruin.
- Keer de tartaartjes, leg er een plakje mozzarella op en strooi de kruiden erover.
- Verdeel de paddenstoelen, sjalot en knoflook rond de tartaartjes.
- Bak de tartaartjes nog 4 minuten tot ze van binnen rosé zijn en de kaas begint te smelten.
- Leg de tartaartjes op 4 borden.
- Bak de paddenstoelen nog 1-2 minuten op hoog vuur en schep ze dan over de tartaartjes. S
- Serveer met gekookte aardappeltjes en gestoofde courgette.