Thaise visschotel uit de oven

Ingrediënten:

  • 350 gr kabeljauwfilet
  • 250 gr sperzieboontjes
  • 3 tomaten
  • 250 ml melk
  • 1/2 venkel
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 2 el rode curry paste
  • 1 el maïzena
  • 1 limoen
  • scheutje vissaus

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast  een ovenschaal klaar.
  • Ontvel de kabeljauwfilets indien nodig en verwijder eventuele graatjes. Dop de boontjes en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten klein. Snijd de venkel dunne reepjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verzamel deze ingrediënten in de ovenschaal en breng op smaak met een snuf peper en zout.
  • * extra opmerking: Eet jij de boontjes liever zachter? Breng ze dan eerst aan de kook en giet deze dan meteen weer af. Doe ze vervolgens in de ovenschaal bij de andere groenten.
  • Zet een kleine pan op het vuur. Meng hierin de melk met de currypasta en voeg het sap van een halve limoen toe, plus een scheutje vissaus. Roer de maïzena in een klein kommetje los met twee eetlepels water en meng dit door de currysaus. Schenk de saus over de groenten en schuif de schaal voor 20 – 25 minuten in de oven.
  • Breng de kabeljauwfilets op smaak met een snuf peper. Leg de filets na 20 minuten op de groenten in de ovenschaal en bak het geheel nog 15 minuten, of tot de kabeljauw gaar is.
  • Serveer twee partjes limoen bij de visschotel, verse koriander, gekookte aardappelen