Thaise Wok

2 personen

Ingrediënten:

  • 200 gram sugarsnaps
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 wortels
  • 40 gram cashewnoten
  • 300 gram grote garnalen
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Verse koriander
  • 1 eetlepel olie
  • peper 
  • 2 tenen knoflook
  • stukje verse gember

Bereidingswijze:

  • Pel de knoflook en rasp fijn, doe dit ook met de gember.
  • Verhit de olie in een wok.
  • Bak hierin de gember en knoflook 1 minuutje.
  • Voeg de garnalen toe en bak deze totdat ze mooi roze zij en licht gebakken. 
  • Ondertussen de wortels in plakjes en de paprika in reepjes.
  • De ui in plakken en de sugarsnaps schoonmaken. 
  • Haal de garnalen uit de pan en doe alle groente erin en de noten. 
  • Alles beetgaar wokken en als laats de sojasaus en de sesamzaad. 
  • Garnalen er weer bij en nog even verhitten. 
  • Thaise wok opscheppen en de grof gesneden koriander eroverheen strooien. 
  • Serveren met bloemkoolrijst of ijsbergsla