Ingrediënten:
- 400 gram gekruid kipfilet in blokjes
- 1 grote ui
- 1 rode peper
- 1-2 knoflookteentjes
- 2 cm verse gember
- 5 wortels fijngesneden (bospeen)
- 2 paprika’s ( geel en rood)
- 1 komkommer
- 250 gram kastanje champignons
- 150 gram taugé
- 2-3 eetlepels ketjap manis zoet
- 2-3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels olie
Bereidingswijze:
- Snijd de ui, de rode peper en de verse gember in kleine stukjes. Doe het in een schaaltje en roer het door met de uitgeperste knoflook.
- Snijd de komkommer in blokjes van 1,5-2 cm. Snijd de champignons in vieren. Snijd de wortel in hele kleine stukjes en de paprika’s in 1,5-2 cm stukken.
- Laat de olie in de wok heet worden en bak de kip bruin. Schuif de kipstukjes rondom iets omhoog tegen de wand en bak in het midden het uimengsel uit het schaaltje. Na een paar minuten schep je de kipblokjes weer door het uimengsel. Voeg nu de komkommer, wortel en champignons toe samen met ongeveer 2 eetlepels ketjap en 2 eetlepels sojasaus. Doe de deksel op de wok en laat het even garen. Is de wortel bijna gaar voeg dan de paprika stukjes en de taugé toe. Na ongeveer 2 minuten is alles gaar/beetgaar. Roer het geheel goed door. Naar wens kun je het vocht iets binden.
- Serveer de Tjap Tjoy met een kleine portie zilvervliesrijst of eventueel bloemkoolrijst.