Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels garam masala (koriander, kruidnagel, kaneel, zwarte peper, nootmuskaat, komijnzaad, kardemom)
- Gember
- Evt. chilipeper
- 1 broccoli of bloemkool
- 400 gram tomatenblokjes
- 200 gram gedroogde rode linzen
- 200 ml. Kokosmelk light
- 400 ml. water
- olijfolie
- Bosui
Bereidingswijze:
- Bak de fijngesneden ui en knoflook in olijfolie en voeg de garam masala en gember toe.
- Doe de tomatenblokjes erbij en roer goed door.
- Voeg de kokosmelk, het water, de linzen en de broccoli/bloemkool toe en breng het geheel aan de kook
- Draai het vuur zacht en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Als de curry te dik is doe je er wat water bij.
- Voeg naar smaak chilipeper toe.
- Snij de bosui en bestrooi de curry ermee.
- Serveer met bloemkoolsrijst