Vegetarische linzencurry

Met broccoli

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels garam masala (koriander, kruidnagel, kaneel, zwarte peper, nootmuskaat, komijnzaad, kardemom)
  • Gember
  • Evt. chilipeper
  • 1 broccoli of bloemkool
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 gram gedroogde rode linzen
  • 200 ml. Kokosmelk light
  • 400 ml. water
  • olijfolie
  • Bosui

Bereidingswijze:

  • Bak de fijngesneden ui en knoflook in olijfolie en voeg de garam masala en gember toe.
  • Doe de tomatenblokjes erbij en roer goed door.
  • Voeg de kokosmelk, het water, de linzen en de broccoli/bloemkool toe en breng het geheel aan de kook
  • Draai het vuur zacht en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Als de curry te dik is doe je er wat water bij.
  • Voeg naar smaak chilipeper toe.
  • Snij de bosui en bestrooi de curry ermee.
  • Serveer met bloemkoolsrijst