Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 500 gr zuurkool
- 1 kg zoete aardappelen
- 1 appel
- Handje rozijnen
- 1 tl kerrie
- 75 gr geraspte 30+ kaas
Bereidingswijze:
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de zoete aardappel gaar in water (10 minuten).
- Giet de aardappelen af. Voeg eventueel een scheutje melk toe en stamp er een puree van.
- De oven voorverwarmen op 180 graden.
- Kook de zuurkool een paar minuten in weinig water. Laat de zuurkool goed uitlekken. Doe de zuurkool in een ovenschaal. Meng er een theelepel kerrie door.
- Snij de appel in stukjes. Meng dit samen met de rozijnen door de zuurkool.
- Verdeel de zoete aardappelpuree over het zuurkoolmengsel en bestrooi met de geraspte 30+ kaas.
- Bak de ovenschotel in 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.