Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 800 gram kruimige aardappelen (gewone aardappel en/of zoete aardappel wat jij lekker vindt)
- Scheutje olie (bijv. olijfolie of zonnebloemolie)
Bereidingswijze:
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en plaats deze buiten de oven
- Verwarm de hetelucht oven voor op 200 graden
- Schil de aardappels en dep ze droog met keukenpapier.
- Snijd de aardappels in plakjes en vervolgens in frietjes van een centimeter breed. Dept ze weer goed droog met keukenpapier.
- Besprenkel de frietjes met een scheutje olie of smeer ze in met behulp van een silicone kwast.
- Leg de frietjes op de bakplaten en verspreid ze goed, ze mogen elkaar niet aanraken.
- Plaats de bakplaten in de oven (1 midden en 1 net onder het midden) en bak de frietjes in 30 minuten kanpperig. Draai de frietjes halverwege om.
Bereidingswijze:
- Combineer de ovenfrietjes met groenten en (vegetarisch) vlees of vis. Zo heb je een mooie volwaardige Fit & Slanke avondmaaltijd!