Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 100 gram Conimex volkoren noodles (ongekookt)
- 800 gram gesneden groenten naar keuze
- 1 bak champignons in partjes
- Kesbeke augurken
- 500 gram filetlapjes á la minute in stukjes snijden (kipfilet kan ook)
- 2 eetlepels olijfolie
De kruiden: (ik heb dit in veelvoud in een potje waarmee ik iedere keer bami maak)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel laos (Thaise gember)
- ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel ketoembar (korianderzaad)
- ½ theelepel sereh (citroengras)
- ½ theelepel koenjit (kurkuma)
- ½ theelepel djinten (komijnzaad)
- ¼ theelepel kaneel
Doe de kruiden in een kommetje en meng ze goed.
Bereidingswijze:
- Doe de olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de stukjes vlees.
- Nu alle gesneden groenten en champignons erbij en door elkaar roeren.
- Doe de kruiden in de wok erbij en weer goed roeren. Zorg dat de groenten nog knapperig zijn, dus niet te lang.
- Kook in de tussentijd te noodles gaar volgens etiket en giet ze af als ze gaar zijn. Ook deze gaan in de wok en roer nu alles door elkaar.
- Snijd een paar augurkjes in stukjes en serveer dit bij de bami op je bord.