Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 bos bospeen ongeveer 500gram
- Zakje krielaardappeltjes 400gram
- 2 zalmfilets van 125 gram (per stuk verpakt uit de diepvries)
- Bieslook
- Peper
- Dille
- Peterselie
Bereidingswijze:
- Zorg dat de zalmfilets ontdooid zijn. Verwarm de oven voor op 200 graden, heteluchtoven op 180 graden.
- Schrap de worteltjes en spoel ze af, kook ze 20 minuten.
- Bestrooi de zalmfilet met zout, peper, dille en bieslook, peterselie en leg ze in een ovenschaal en bak ze 20 min.
- Doe een eetlepel olie of vloeibaar bakproduct in een hapjespan waar een deksel op kan.
- Als de olie warm is krieltjes op een hoog vuur aanbraden en regelmatig draaien.
- Na 5 minuten op een laag vuur met deksel op de pan nog 15 min laten garen, wel regelmatig schudden met de pan om verbranden te voorkomen.