Kidney bonen met tartaar en perzik
Ingrediënten:
- 2 blikjes kidneybonen
- 6 halve perziken vers of uit blik
- 2 kleine uien
- 400 gram sperziebonen
- 300 gram tartaar
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- Klein blikje tomatenpuree
- Ketjap
- Sambal
Bereidingswijze:
- Laat de bonen uitlekken, spoel de perziken af als ze uit blik komen en snijd de perziken in kleine schijfjes, pel en snipper de ui.
- Kook de schoon gemaakte sperziebonen in ongeveer 5 min. beetgaar en spoel ze af met koud water.
- Verhit de olie en bak de uit en de uitgeknepen knoflook glazig. Voeg het tartaar toe en bak dit rul.
- Schep de ketjap, sambal, tomatenpuree, kidneybonen en de sperziebonen door het tartaar en kook dit allemaal nog 5 minuten goed door. Voeg op het laatst de perziken toe.
- Lekker met een klein beetje zilvervlies rijst of bloemkoolrijst en wat gemengde sla