Eten tijdens de paasdagen
Als je de afgelopen weken buiten de deur hebt gegeten dan heb je vast aankondigingen gezien voor paasbrunches, high tea’s en andere culinaire festiviteiten. Pasen is inmiddels net zo’n ‘eetfeest’ geworden als kerst.
Hier volgen een aantal tips om te kunnen genieten zonder dat de weegschaal uitslaat op dinsdag na Pasen.
Ritme
Probeer ook tijdens de feestdagen het ritme van drie maaltijden per dag aan te houden. Maaltijden overslaan pakt vaak niet goed uit: je gaat sneller snacken en/of snoepen. Vooral het ontbijt is belangrijk. Het zorgt ervoor dat je minder snoept bij de koffie.
Aan het roer
Jij bepaalt welke keuzes je gaat maken de komende dagen. Of je nu thuis kookt of buiten de deur gaat eten. In restaurants kan je steeds vaker kiezen uit verschillende portie-groottes, kies voor de kleine variant. Zorg dat de helft van je bord uit groente bestaat. Maak vervolgens een gezonde keuze voor een klein stukje vis en mager vlees. Laat een eventuele saus apart serveren zodat je zelf bepaalt hoeveel je op je bord schept. Deel het toetje met een tafelgenoot.
Alcohol
Ga je borrelen? Pas dan op met het aantal glazen alcohol, ze bestaan uit ‘verborgen’ calorieën. Drink lekker water tussendoor, zodat je sneller een vol gevoel hebt. Dat helpt ook om niet te veel snacks als toastjes met buitenlandse kazen, of salades te eten.
Bewegen
Blijf niet de hele dag op de bank zitten. Kijk of je samen met het gezin kan gaan bewegen: bijvoorbeeld wandelen, fietsen of met elkaar zwemmen.
Geniet van al het lekkers de komende dagen, maar met mate!