Lekker soep eten!
Soep is pure magie. Eenvoudig om te maken. Iedereen kan het en het biedt troost en warmte. Heerlijk toch? Super makkelijk voor onverwachte gasten. Soep is ook duurzaam. Een overgebleven uitje, een paar stengels bleekselderij, een restje spek of ham, wat tomaatjes, een stukje kool: alles kan erin. Soep is de beste en lekkerste manier om kliekjes te verwerken. Ook zit soep vol aan vitaminen. Je kunt er ongemerkt zoveel groenten in verstoppen, dat zelfs de lastig etende peuter of de meest kieskeurige oom aan tafel het niet door heeft. Zeker als je de staafmixer gebruikt en je de groenten tot een zijdezachte, tongstrelende soep pureert. Soep is ook zo lékker. Van de klassieke groentesoep met ballen, tot de oosterse noedelsoep. Van warme snert tot ijskoude gazpacho. En van de heilzame Joodse kippensoep tot de Russische bietensoep. De hele wereld eet soep. Er zijn zoveel recepten. Eindeloos.
Dan zeg ik nog dit: soep is zo gemakkelijk. Snijd wat groenten, maak bouillon en laat het zachte vuur zijn werk doen. Het pruttelt, het stooft, het huis ruikt heerlijk en het gaat allemaal vanzelf. Je kunt van soep gemakkelijk grote porties maken, die je invriest voor de dagen dat je het druk hebt.
Lekker soep eten!!!