Veel van mijn cursisten worden zeer creatief tijdens de cursus. Ze proberen van alles uit om het eten zo lekker mogelijk te maken. Daar word ik vrolijk van! Soms is het ook wel handig om wat tools mee te geven om bijvoorbeeld je oude recepten simpel om te zetten naar ons nieuwe eetplan. Dit zijn die tools!
De tools om alle recepten om te zetten naar jouw eetplan:
- De olie/boter uit het recept terugbrengen naar het hoognodige om je pan niet te laten aanbranden.
- De groenten minimaal verdubbelen in hoeveelheid.
- De aardappelen, rijst, pasta, bulgur, couscous, quinoa en dergelijke minimaal halveren in hoeveelheid.
- Vlees/vis terugbrengen naar maximaal 125 gram per persoon.
- Kies mager vlees of vis.
- Dressings vervangen door 1/2 magere yoghurt + 1/2 halfvolle slasaus met jouw smaak toegevoegd. Bijvoorbeeld met knoflook, bieslook en gesnipperd uitje.
- Sausjes aanmaken met magere vervangers (magere yoghurt of kookroom 7% i.p.v. crème fraiche. Sausjes maken met Philadelphia light als basis enzovoort).
- Áls je iets van mayonaise wilt, dan Remia Friteslijn 5% vet.
- Mochten er frietjes gebruikt worden in het recept: aardappelen zelf snijden en in de oven of airfryer. Liefst zonder olie of hooguit besprenkelen met spuitbus olie.
- Kruiden mag je onbeperkt gebruiken zolang ze niet uit een flesje komen of al gemengd zijn in een zakje. Dan sowieso altijd het etiket goed lezen!
Eet smakelijk! Serafina Borger uit Rotterdam